Algemeen

Onthulling van de bank die verbindt!

Door Gilsing lokale media

Foto: Gemeente Leudal

Op donderdag 16 mei om 2019 19.30 uur onthult wethouder Robert Martens samen met enkele inwoners van Neeritter op het Krekelbergplein in Neeritter een ‘blow-up’ meubel, uitgevoerd in staal en hout. Het meubel is een bank die verhalen vertelt en mensen dichterbij elkaar brengt.

Patrick Kusters uit Baexem is de ontwerper van de bank. Hij werkt circulair, wat inhoudt dat de materialen hernieuwbaar en duurzaam zijn en dat deze uit de regio komen. Als ontwerper is Patrick altijd op zoek naar heldere lijnen, archetypische vormen en eenvoud. Zijn werk is niet bedoeld om alleen naar te kijken. Integendeel het nodigt uit tot intensief gebruik.

De bank
De bank bestaat uit twee tegenover elkaar gepositioneerde banken die deels overlappen. “Met het ontwerp wil ik mensen uitnodigen om weer wat dichter bij elkaar te komen”, vertelt Patrick Kusters. ”Neem plaats op de bank, ieder aan je eigen kant, op veilige afstand. En schuif vervolgens wat dichter naar elkaar toe”. Het brengt letterlijk en figuurlijk mensen dichterbij elkaar. Het is een mobiel kunstwerk met een lengte van 6 meter en een hoogte van anderhalve meter hoog, dat gebruikt moet worden.

‘On tour’
“De bank is een onderdeel van de kwaliteitsverbetering van onze fiets- en wandelroutestructuren en maakt een tour door de 16 kernen van de gemeente Leudal. Elk jaar wordt deze geplaatst in twee kernen. Het doel is enerzijds het onder de aandacht brengen van diverse hotspots in de gemeente en anderzijds het verbinden van de inwoners. Het is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en verhalen delen”, vertelt wethouder Robert Martens.

Nieuwsgierig?
De bank vindt zijn eerste thuisbasis in het historische centrum van Neeritter. Het is een verwijzing naar het leugenbankje, dat hier ooit op het Krekelbergplein heeft gestaan. De onthulling vindt plaats onder begeleiding van het gemengd koor de Grenszangers uit Neeritter. Nieuwsgierig? Kom dan naar de onthulling op 16 mei 2019!

|Doorsturen