Algemeen

Vastenactie 2019


Schoon water verandert alles!
Even je handen wassen, een glas water pakken, de wc doortrekken of thee zetten: we staan er in Nederland nauwelijks bij stil wat een luxe het is dat we kranen in huis hebben waar altijd schoon water uit komt.
In grote delen van de wereld is water ver weg en vaak ook onveilig. Dat veroorzaakt talloze problemen: op het gebied van gezondheid, opleiding en scholing, economische ontwikkeling en de verhouding tussen mannen en vrouwen. Vooral vrouwen en kinderen ondervinden namelijk de gevolgen van het gebrek aan schoon, toegankelijk water. Ze lopen vaak dagelijks urenlang naar het dichtstbijzijnde moeras, naar de rivier of het meer om water te halen. Die tijd kunnen ze niet besteden aan andere dingen, zoals naar school gaan of geld verdienen.
Vastenactie steunt 1n 2019 waterprojecten in Niger, Congo, Sierra Leone, Nicaraqua en Indonesië en zorgt voor infiltratiesystemen, putten, pompen of opslagtanks.
Tijdens de vastentijd staan in de kerk bussen waarin u voor dit doel uw bijdrage kunt doen. U kunt uw bijdrage ook storten op bankrekeningnummer NL21INGB00030000046 t.n.v. Missiesecretariaat Bisdom Roermond o.v.v. Vastenactie 2019.
|Doorsturen