Muziek

Zingen bij Vocaal Ensemble Leudal


Zingen bij “Vocaal Ensemble Leudal” een uitdaging, kan en wil ik dat wel.
Deze vraag heeft mij een tijdje bezig gehouden.
Ik zocht een nieuwe uitdaging nadat het koor waar ik ruim 38 jaar in zong, stopte met bestaan.
Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben vrijblijvend enkele repetities gaan bijwonen, en daar heb ik absoluut geen spijt van……………
Het repertoire is veelzijdig, o.a. polyfone muziek uit de Renaissance, behalve het uitvoeren van religieuze, ook wereldlijke Renaissancemuziek (de toenmalige popmuziek) worden ook wereldlijke liederen niet geschuwd.
In een ongedwongen sfeer wordt er op donderdag om de 14 dagen gerepeteerd in het Credozaaltje in Heythuysen van 19.30-21.30 uur.
Het was even wennen dat dit koor, (dat bovendien ook al ruim 40 jaar bestaat,) ook verwacht dat je thuis de liederen instudeert met een speciaal computerprogramma, zodat de repetities vlotjes kunnen verlopen. Maar het geeft zoveel voldoening als je als nieuweling binnen het koor met een beetje sturing al meteen kunt meezingen, super.
Ik schrijf dit stukje in de hoop dat er nu zangeressen en of zangers zijn die ons willen komen versterken om er voor te zorgen dat dit soort echt mooie muziek niet in de vergetelheid raakt.
Na de vakantie periode wordt begonnen aan een nieuw repertoire, de ideale gelegenheid om aan te sluiten, waarvoor ik je graag uitnodig.
Wil je ons al horen tijdens een uitvoering dan kan dat op zondag 30 juni a.s. Voorafgaand aan ons jaarlijks uitstapje verzorgen wij de gezangen tijdens de H. Mis om 11.00 uur in de St. Lambertuskerk te Haelen.
Vrijblijvend enkele repetities bijwonen, wij, bestuur, dirigent en koorleden heten je graag welkom.
NvZ
|Doorsturen